Ta extra hand om bilen under vintern

Bilen, den bör du ta hand om, oavsett årstid, men på lite olika sätt. Under vintern finns det en del saker du bör se till att göra.

Vinterdäck och täta kontroller

 Det kanske mest självklara och viktigaste steget för att göra din bil redo för de kalla vintermånaderna är att se till att du har installerat vinterdäck på din bil. Att ha vinterdäck kan göra stor skillnad i din körprestanda och kommer att hålla dig säker på de isiga vägarna. Under hela vintersäsongen bör du göra regelbundna kontroller av dina däck för att se till att de är väl pumpade och fortfarande har en bra slitbana.

Tvätta din bil på vintern

Det är ingen hemlighet att med de kalla vintermånaderna kommer även snö, slask, is, salt och sand på vägarna. Du kanske inte ens tänker på att tvätta din bil under vintern eller ens hur ofta du ska tvätta din bil, men ldet är en viktig del av att ta hand om ditt fordon på vintern. Du kan göra det hos BilCleaniken om du inte vill tvätta den själv. 

Kontrollera din bils olja

För att din bil ska fungera bra under vintersäsongen bör du kontrollera din olja för att säkerställa att nivån inte är för låg och att den har rätt konsistens också. 

Håll ditt bilbatteri laddat

Ett annat viktigt steg att ta innan de riktigt kalla temperaturerna slår in och överraskar oss alla är att kontrollera ditt fordons batteri och se till att det är fulladdat och i gott skick. Du kanske inte vet att ditt batteri inte är det starkaste förrän det är för sent och du har fastnat någonstans mitt på vintern med ett dött batteri. Det är därför det är viktigt att regelbundet kontrollera och hålla ditt bilbatteri laddat under vintermånaderna.

27 Jan 2023