Grymt viktigt att ha hemmet försäkrat

Idag är det viktigt att man tecknar sig olika sorters försäkringar. En försäkring som är ett måste är den på bilen om man har en bil. Minst en trafikförsäkring, annars blir det dyrt. En annan försäkring som är grymt viktigt att ha, det är en hemförsäkring. Det finns många olika sorters hemförsäkringar, hos olika bolag, så det är inte fel att jämföra dem med varandra. Anledningen till att teckna en hemförsäkring är att om det händer något, så kan du få pengar. Det är bara hemmet denna försäkring täcker utan även hela familjen. I hemförsäkringen ingår oftast ett egendomsskydd, ett personskydd och ett reseskydd. Dock kan det se olika ut beroende på försäkringsbolag.

Samla sina försäkringar

Många gör så att de har alla sina försäkringar i samma bolag. De försäkrar hemmet, bilen, sig själva, barnen och djuren med mera. Många gånger kan det vara bra, för ofta så får man rabatt när man gör så. Men det gäller att ha koll på vad som ingår i dina försäkringar samt se så att du inte betalar bra mycket mer pengar när du kan betala mindre hos andra för samma skydd. 

Det är även bra att kolla om du behöver en tilläggsförsäkring till hemförsäkringen eller inte. Eller om det ingår i den du tecknar. Sedan är det bra att ha flera försäkringar, inte bara hemförsäkring så att du är skyddad i alla lägen. 

25 Feb 2019