Piffa upp dina fönster

Våra hem, de inreder och dekorerar vi på många sätt. Det vi ofta glömmer av, det är våra fönster. Vill du byta ut dem först? Läs mer här. I fönstren är det oftast bara ett par krukor med blommor, men det går ju göra bra mycket mer än det! Addera personliga föremål, lek med ljusstakar, skapa stilleben med växter i fokus eller gör egna DIY-prylar att ställa/hänga/lägga där.

Bra tips för dina fönster

Tavlor i ramar är inte bara till för att pryda hemmets väggar. Placera en, eller flera, tavlor i fönstret. Det är riktigt snyggt. Du kan kombinera det med snygga växter. Eller så har du en snygg klängväxt i fokus istället. 

Ett fönsterbräde är bra för att ha en massa olika saker på. Du kan placera fina böcker, vackra saker du gillar eller strandfynden från i somras. Personliga detaljer och andra saker är inte heller det fel!

Miniväxter trivs underbart i fönstret. Skapa genomtänkta och harmoniska miljöer genom att placera flera miniväxter tillsammans. Använd flera av samma sort eller blanda för en levande blandning.

Att inreda i fönstret betyder inte att belamra. Tänk på att endast satsa på väl utvalda detaljer och enstaka prydnader, som gärna får spridas ut längs med fönsterbrädan. Byt ut objekten då och då för känslan av förnyelse utan att rubba på balansen.

Du kan inreda dina fönster efter årstid, säsong eller högtid. Nu i höst är det vackert med höstlöv och andra arrangemang.

24 Sep 2021